Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2010 20:51 - Цветен тренажор за табличното умножение
Автор: nachalnoobrazovanie Категория: Технологии   
Прочетен: 5648 Коментари: 1 Гласове:
1



Този математически тренажор определено си го харесвам, защото има някои добри достойнства.

1. Може да се използва както за самостоятелна работа вкъщи, така и за фронтална работа с целия клас при наличие на съответното техническо осигуряване: компютър и мултимедиен проектор.

2. Въпреки, че е в презентационна форма, тренажорът дава възможност на детето активно да действа, пишейки и избирайки примерите за упражняване. В този смисъл той се доближава по характер и до флаш картите.

3. Упражненията обхващат цялата таблица и могат да се изпълняват неограничен брой пъти, докато знанията бъдат напълно автоматизирани.

4. Презентацията, в качеството й на шаблон, може да се използва и за извънтаблично умножение, при което единият множител е едноцифрено число, а другият – многоцифрено.

Как се стигна до създаването на цветния тренажор? Явно съм голяма късметлийка, защото кодът, който използвах за изготвянето му, заимствах от една руска презентация за големи ученици и приспособих за моите цели, съкращавайки някои негови символи по пътя на логиката. Сигурна съм, че, ако го види някой специалист по Visual Basic, ще си умре от смях, защото веднага би разбрал, че в него става въпрос за метри и километри. Но нищо – важното е, че върши работа?

Ето го и самият Цветен тренажор за упражняване на табличното умножение.




Гласувай:
1



1. kombakova - Поздравления!
26.01.2010 00:20
Впечатлена съм от уменията Ни колежке!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nachalnoobrazovanie
Категория: Други
Прочетен: 872174
Постинги: 48
Коментари: 215
Гласове: 706
Спечели и ти от своя блог!